PLC – Software Engineer

PLC-02

 

 

Jouw uitdaging

Als PLC programmeur ontwerp je diverse elektrische besturingssystemen. De belangrijkste werkzaamheden bestaan uit het programmeren van machines en het signaleren van besturingsfouten. Op basis daarvan corrigeer en optimaliseer je het besturingssysteem door programmawijzigingen. Als PLC programmeur is er volop ruimte om jouw heldere technisch inzicht en jouw analytische vermogen te benutten. Het schrijven van functionele specificaties en software voor PLC’s en/of SCADA systemen behoort tot de voorkomende taken. Ook het schrijven van bedieningshandleidingen voor (eind)gebruikers en FAT en SAT protocollen en het zelfstandig opstellen van een veiligheidsplan behoort tot de werkzaamheden. Er is een vruchtbaar samenwerkingsklimaat waarin we van elkaar willen leren.

Wat wij vragen

Je hebt een relevante afgeronde opleiding op HBO-niveau en -kennis van moderne PLC systemen en SCADA systemen, voornamelijk Siemens S7, WinCC , Rockwell en GE Fanuc. Daarnaast bezit je voldoende basiskennis elektrotechniek. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal (Duits is een pré, evenals ervaring met het werken met AutoCAD Electrical en Eplan). Je bent in het bezit van een geldig VCA-VOL certificaat en/of veiligheidspaspoort. Uiteraard heb je kennis van de functie, opbouw, mogelijkheden en werking van de PLC en de programmeersoftware (onafhankelijk van het merk en type PLC) en kun je storingen lokaliseren en oplossen. Je hebt ervaring met en begrijpt programma’s in de talen Ladder Diagram (LD), Instruction List (IL), Function Block Diagram (FBD) en Sequential Function Chart (SFC). Je bent ervaren met het uitvoeren van aanpassingen en uitbreidingen aan bestaande installaties. Je hebt concrete ervaring met het ontwerpen van machinebesturingen en/of procesinstallaties; het programmeren van PLC- en SCADA systemen; bussystemen zoals Profibus en Profinet; en met testen en inbedrijfstelling van de machines en programmatuur; en het lezen en begrijpen van P&ID’s.

Wij bieden:

Wij bieden een marktconform salaris en secundaire  arbeidsvoorwaarden.  Bij goed functioneren, bestaat de mogelijkheid tot een dienstverband voor onbepaalde tijd. Daarnaast wordt de mogelijkheid tot zelfontplooiing en het volgen een vakgerichte (vervolg)opleiding geboden. 

Solliciteren;

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière en wil je bouwen aan je toekomst met een geweldig team van specialisten? Herken jij jezelf in de functieomschrijving? Reageer dan en mail je sollicitatie en CV naar HRM@technical-vision.nl, of bel; 0183 5 12345

 

Wij nodigen een zelfstandig ondernemer, of ZZP-er ook uit om te reageren:
Mail dan je bedrijfsgegevens en CV naar ZZP@technical-vision.nl of bel; 0183 5 12345